Hrono Mafini Od Junećeg Mesa

Najavljenom kišom za sutra, današnji prelep prolećni dan je morao da se iskoristi kako valja, samim tim prilagođen je i obrok koji se sprema za tili čas (zanemarujući moju rasejanost).

Za ovaj recept vam je potrebno:
Oko 500g junećeg mlevenog mesa 
Začini (Origano, So, Aleva paprika)
Praziluk
Kašičica limunovog soka
Pola kašičice sode bikarbone


Jelte pošto sam sinoć meso zaboravio da izvadim iz zamrzivača, dok se to topilo kod kuće ja sam se topio na suncu :) Ura za proleće i moju plez facu! (Ponosni ujka) :-D

Stigao sam kući, nisam se ni presvukao, odmah sam počeo sa spemanjem mesa. Pocepao sam kesu, izvadio meso pa potom mu dodao i začine. Odložio sam ga u frižider na nekih 15-ak minuta da limun i soda učine svoje. Za to vreme sam se presvukao u svoje radno HronoMan odelo i nastavio sa kulinarskim spremanjem.


Uključio sam rernu da se zagreje. Zatim sledi premazivanje kalupčića i punjenje mesom. 


Bližimo se kraju i pripremanju za pečenje. Ja sam ih pekao na najjače, a vremena se baš i ne sećam jer mi je tad' zazvonio telefon, pa sam... kako kaže moj čale "baljezgao" i skroz sam zaboravio na vreme. Ne zamerite biće sledeći put! ;-)

Aaaaaa evo i rezultata:


Uz meso i naravno salatu, falio mi je i neki umak da upotpuni taj užitak, a na svu sreću u frižideru sam imao čuveni Dijon senf.


Prijatno!

0 komentara:

Postavi komentar