Hrono Kineske Tortiljie

Švrljajući sinoć po internetu naiđoh na jedan veoma zanimljiv recept. Inače, žena koja ga je napisala me je toliko zasmejala da sam bez dileme sutradan rešio da ga isporbam.
Elem, pripremite sledeće sastojke i pravac u kuhinju na pravljenje.

Za ovaj recept vam je potrebno:
2 čaše od kiselog mleka brašna (koristio sam ražano brašno)
Kašičica soli
Malo praziluka
Čena belog luka
Malo masti i vode



Od brašna, soli i vode mikserom zamesiti testo. Testo će vam biti lepljivo i meko.




Izručite ga na providnu foliju i zamotajte. Odložite ga na pola sata u frižider. Taman sam iskoristio vreme za odmor testa da se istuširam posle jutarnjeg napornog treninga. :-)



Nakon pola sata, a može i duže, izvadite ohlađeno testo iz fižidera. Naravno, ako se odlučite da pravite dan ranije još bolje jer će za to vreme testo postati manje lepljivo.




Skonite foliju. Pre razvlačenja, po radnoj površini pospite brašno i uzmite oklagiju.




Pokupite brašno testom i počnite polako oklagijom da razvlačite.
Iseći beli luk i praziluk na sitne komade.



Pospite po razvučenom testu.




Zatim urolajte.




Nožem izrežite na 4 delova (cetvrti deo se izgubio u kadru jer sam ga pripremao za ponovno valjanje).




Jednu po jednu jufkicu razvući oklagijom, urolati, valjati rukama da dobije malo na dužini i napraviti pužića. Rukama malo pritisnuti i nastaviti oklagijom da pravite tortiljice, prečnika vašeg tiganja.




Zatim premažite sa pomešanom mašću i vode obe strane i sledi prženje (bez dodatnog ulja) u tiganju, sa jedne i druge strane oko 2 minuta.




Rezultat izgleda ovako:




Uz domaći kajmak i pršutu prste da poližeš :-)



Prijatno!



Izvor: ZloPrase


0 komentara:

Postavi komentar