Hrono Jaja Benedict

Recept je pripremila Verica P.

Priprema:
Podloga su lepinje od speltinog brasna, jaja, kisele vode (tj petominutne lepinje, ali duplo manja mera i sa kiselom vodom). Kulen se zagreje na plotni da pusti sok i onda se prepolovljena lepinja griluje malo u tom soku.
Prvo hollandaise sos: na pari se mute dva zumanca i dodaje postepeno istopljeni puter i meša dok se ne zgusne i to ne na jakoj vatri. Ostaviti se sa strane i dodati malko soka od limuna. U šerpu se sipa voda, može sirće, a i ne mora, može samo so. Na srednjoj vatri kada voda krene da vri, napravi se vrtlog mešanjem u krug. Pre toga se dva jaja pojedinačno stave u male šoljice. Kada se napravi vrtlog, polako se jedno po jedno jaje sipa u tu vodu (ne sme da bude kipuća).
Slaže se: Pola lepinje-kulen (slanina)-poširano jaje i u jednom potezu prelije se hollandaise sos. Ovo je recept za dve osobe, mada je nama ostalo još sosa.

Prijatno!

0 komentara:

Postavi komentar