Hrono Bademela

Za ovaj recept vam je potrebno:
Oko 250g sirovih badema
50ml kokosovog mleka (dodajte onoliko mleka u zavisnosti da li više volite ređi ili gušći krem)
Kašičica kokosovog ulja
3 kašike agave sirupa (ili po želji)
Štapić vanile
Kašičica kakaa
Kašičica rogača

Priprema:
Bademe prvo blanširati (kako blanširati bademe možete pogledati OVDE) onda ih i oguliti. Zatim ih rasporedite na pleh i stavite u rernu na nekih 180 stepeni 6-8 minuta (svakih 2 minuta promešati da se ne zalepe). Izvaditi ih iz rerne i ostaviti da se ohlade. Staviti ih u multipraktik i zajedno sa kašikom kokosovog ulja ih meljite. Dodati sirup od agave i opet sve zajedno mešati. Zatim dodati kakao i rogač i nastaviti sa meljenjem sve dok se smesa ne pretvori u maslac. Povremeno sa zidova multipraktika kašikom pokupiti smesu. Gotov maslac staviti u teglu.
Puter možete napraviti i od drugih koštunjavih plodova. Ovakav maslac iz kućne radisnosti može stajati u frižideru 3 dana.

Ukoliko vaš multipraktik ne može da od badema napravi puter, sameljite ga onoliko koliko može i zatim  štapnim miskerom (600W) nastavite da meljete sa dodatkom ostalih sastojaka (agave, mleka, ulja, kakaa i rogača). Lično sam isprobao i na taj način uspeo da ga napravim.


P.S. Razmišljajući o ljudima koji su na restrikciji i prilagođavanje recepta njima došao sam na ideju da umesto kokosovog mleka stavite bademovo i agavu zamenite stevijom.

Prijatno!

Ukoliko postoje bilo kakve nedoumice i nejasnoće u vezi ovog recepta, zajedno možemo diskutovati na FORUMU.

0 komentara:

Postavi komentar