20 Jun 2016

Proteinska voćna torta


Za ovaj recept vam je potrebno:

5 belanaca
250g fruktoze 
500ml slatke pavlake (po mogućstvu prirodne i bez konzervansa i dodatog šećera) - kao zamenu možete koristiti kokosov krem u konzervi (http://hronoman.blogspot.rs/2016/01/kako-napraviti-slatku-pavlaku-od_22.html?m=1)
Voće po želji - ja sam stavio miks (jagodu, kivi i kajsiju)

Priprema:

Za ovu tortu su vam potrebna samo belanca, tako da odvojite belanca od zumanaca. Pazite da vam posuda u koju mutite belanca, bude suva i da vam slucajno ne upadne malo i zumanaca jer u suprotnom nećete moći da umitite čvrst i dobar šne.

Kada umutite šne, dodjate polako i postepeno fruktozu, uz naravno neprestano miksanje. Kada vam šne postane čvrst i sjajan i kada se fruktoza potpuno otopi tj. razbiju se kristali, šne je gotov. Na pek papiru izručite šne i formirajte krug otprilike prečnika 20cm. Zatim ubacite u rernu na pečenje na 100/150 (u zavisnosti od rerne) stepeni nekih 1h i 15 minuta. Kada vam se kora ispeče isključite rernu i odškrinite vrata. Koru ostavite u isključenoj rerni još nekih 15-ak minuta. Zatim je izvadite iz rerne odložite na sobnoj temperaturi da se poptuno ohladi. Umutite slatku pavlaku, iseckajte voće po želji i nafilujte je. Servirati je hladnu.



Prijatno!



0 komentara:

Postavi komentar