2 Mar 2016

Hlepčići sa puterom i jaja na oko sa sremušem


Za ovaj recept vam je potrebno:

2 čaše od kiselog mleka ražanog brašna
1/2 čaše od kiselog ječmenog brašna
Ravna kašičica soli
Ravna kašičica sode bikarbone
Kašika limunovog soka
Oko 40g mekog putera (sobne temperature)
1 1/2 čaša os kiselog mleka kisele vode



Priprema:

Prvo sam pomešao sve suve sastojke (brašno, so, soda) zatim dodao vodu, limunov sok, puter i zamesio testo. Kašikom vadio smesu i stavljao na pleh koji sam prethodno premazao mašću. 
Ubacio u zagrejanu rernu i pekao na 220 stepeni nekih 20-ak minuta. *Nemojte se striktno pridržavati stepeni i vremena pečenja zbog različitih tipova rerni, već prilagoditi svojoj pećnici.

Tiganj sam premazao mašću i zagrejao, dodao tri jaja i pekao sa jedne i druge strane po malo. Začinio himalajskom soli, tucanom paprikom i malo seckanim sremušem.


Prijatno!


Srodni postovi:

  • Brusketi na starinski način Za ovaj recept vam je potrebno: Hrono hleb (kućna radinost)-Recept za hleb možete pogledati OVDE Čenići belog luka Mast od mangulice Aleva paprika Mladi sir Priprema: Na hleb sam namazao mas… Detaljnije
  • Batat iz rerne sa umakom od domaćeg pelata Za ovaj recept vam je potrebno: Batat (slatki krompir) Maslinovo ulje Mleveni biberVlašak So Aleva paprika Origano Sitno seckani beli luk Domaći pelat začinjen sa malo sušenim bosiljkom *Navedene začine dodati po žel… Detaljnije
  • Novogodišnja čestitka! Detaljnije
  • Hleb bez kvasca i sličnih dodataka Za ovaj recept vam je potrebno: Puna čaša od kiselog mleka ražanog brašna Puna čaša od kiselog mleka speltinog integralnog brašna Pola čaše ječmenog brašna Pola čaše heljdinog integralnog brašna Puna kašičica soli … Detaljnije
  • Top 5 peciva za doručak u stanju prehlade Zbog prehlade, vreme u kuhinji slabo provodim, to je ujedno i razlog zašto me nije bilo par dana sa novim stvarima, zato vam dajem recepte koje često pravim  kada me spreči viša sila da eksperimentišem u najkreati… Detaljnije

0 komentara:

Postavi komentar