9 Feb 2016

Hleb sa speltom i heljdom


Za ovaj recept vam je potrebno:

4 čaše od kiselog mleka speltinog integralnog brašna
1 čaša od kiselog mleka heljdinog integralnog brašna
Puna kašičica sode bikarbone
Puna kašičics soli
1 1/2 kašika limunovog soka
2 1/2 čaše od kiselog mleka mlake vode

Semenke suncokreta i golice po želji (opciono)


Priprema:

Prvo sam pomešao brašno, so i semenke, zatim dodao vodu i zamesio testo. Posudu prekrio krpom i ostavio da odstoji nekih 2-3 sata. Nakon toga dodao sodu i limun i mikserom sa nastavcima za testo sve lepo sjedinio. Kalup sam premazao mašću i izlio smesu. Mokrim rukama utapkao i ušuškao ga u kalup i odozgo posuo brašnom i susamom. Prekrio alu folijom tako da ne ulazi vazduh i ubacio u hladnu rernu. Pekao se nekih sat vremena na 200 stepeni još plus nekih 15-ak minuta na 180 stepeni bez alu folije (sa ventilatorom).


Prijatno!






0 komentara:

Postavi komentar