11 Feb 2016

Domaća čokolada sa lešnicima i suvim grožđem


Za ovaj recept vam je potrebno:

  • Oko 50g kakao putera
  • Kašika kokosovog ulja
  • Oko 50g kakao praha
  • Prsrohvat himalajske soli
  • Burbon vanila
  • Oko 2 ravne kašike kokosovog šećera (možete staviti med, agavu, fruktozu)
  • Malo pečenih lešnika i suvog grožđa


Priprema:

Na pari sam otopio kakao puter i kokosovo ulje, zatim dodao kokosov šećer u kakao prah i kuvao na tihoj vatri (da ne pređe 42 stepena), dok se sve nije lepo istopilo i sjedinilo.

Sačekao malo da se ohladi i smesu izlio u
plehčić koji sam prethodno obložio pek papirom. Pobacao lešnike i suvo grožđe i ubacio u friz da se stegne.


Prijatno!





0 komentara:

Postavi komentar