14 Jan 2016

Pogača od ražanog, speltinog i heljdinog brašna


Za ovaj recept vam je potrebno:

  • Oko 100g ražanog brašna tip 1250
  • Oko 100g speltinog integralnog brašna
  • Oko 50g heljdinog integralnog brašna
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • Kašičica sode bikarbone
  • Kašičica soli
  • Oko 200ml vruće vode
  • Kašika limunovog soka



Priprema:

Prvo sam pomešao sve suve sastojke (brašno, sodu i so), zatim dodao vodu i limun i sve lepo sjedinio. Po radnoj površini sam posuo brašno i izručio smesu, mesio nekih 2-3 minuta dok nisam dobio glatko i mekano testo. Što je duže budete mesili slabije će se osećati brašno i biće ukusnija. *Samo pazite da ne zamesite pretvrdo jer vam se može desiti u suprotnom da dobijete tvrđu pogaču. Rukama je stanjio, posuo odozgo malo brašnom i stavio na podmazan pleh. Pekla se nekih 20-ak minuta, prvo nekih 10-ak minuta na 250, a drugih 10-ak minuta na 200 stepeni. *Nemojte se striktno pridržavati stepeni i vremena pečenja zbog različitih tipova rerni, moja je slabija pa je na ovaj način ja pečem.


Prijatno!

0 komentara:

Postavi komentar