9 Nov 2015

Jesenji izbor namirnica...


Specifičnost hrono ishrane je taj da i posle restrikcije moramo da pazimo na sastav određenih voća i povrća tj. na njihov glikemijski index.

Obratite pažnju na bundevu, kesten i kukuruz šećerac i njihov glikemijski index jer je preporuka da se posle restrikcije ne upotrebljava češće, a što se tiče paškanata i celera (u restrikciji/van nje) konzumiratjte ih sirove jer im se termičkom obradom povećava glikemijski index...
Šta vam to Savršena još poručuje koje namirnica da uvrstite u vaš jesenji meni kako bi se osećali fantastično i pritom doveli kilažu do željene kazaljke na vagi možete pročitati OVDE.

Uživajte!





Srodni postovi:

  • Ljubi me brzo žurim... S obzirom da nisam čuo telefon (alarm) i da me je probudilo sestrino drmusanje, od tog trenutka shvatio sam da moja brzina mora da bude u petoj. Da ne bih izašao gladan i da ne bih započeo dan sa zakasnelim doručko… Detaljnije
  • Kako napraviti špagete od tikvica? Za ovaj recept vam je potrebno: Tikvica Kuhinjska spravica za pravljenje rezanaca (špageta) Priprema: Tikvicu sam oprao i skinuo joj koru. Zatim sam uzeo ovu spravicu  i napravio špagete. Prijatno! … Detaljnije
  • Kako napraviti KREM SIR od KEFIRA? Za ovaj recept vam je potrebno: 400ml kefira (kako da napravite kefir možete pogledati OVDE) Staklena/plastična ili drvena činija, plastična/drvena cediljka i krpa Priprema: Uzeo sam staklenu činiju i na nj… Detaljnije
  • Naizgled "komplikovan", a kompletan doručak! Za ovaj recept vam je potrebno: •Proso (ja sam iskoristio pola čaše od kiselog mleka) •Jaje (za mene je dovoljno bilo 3 komda) Od začina: •Morska so •Kari Priprema: Zbog fitinske kiseline proso kao i sve … Detaljnije
  • Magičan sastojak svake jabuke... Da li ste znali da jabuka sadrži veliki procenat pektina i da u pravljenju džemova uopšte nije potrebno dodavati nikakve zgušnjavače. Od sada, ukoliko želite da napravite džem od nekog voća obavezno pomešajte sa jabukama… Detaljnije

0 komentara:

Postavi komentar