7 Nov 2015

Gotovo za tren oka, lako i može svako...


Za ivaj recept vam je potrebno: 

100g suvih šljiva bez koštica
100g crne čokolade sa min. 70% kakaa
Kasika kokosovog putera, kakao putera ili mlečnog putera

Priprema:

Na pari otopiti čokoladu i puter, zatim uz pomoć čačkalice umakati suve šljive u čokoladu i ređati na poslužavnik. Pre posluživanja i konzumiranja staviti u frižider da se dobro stegne.


Ukoliko ne volite šljive ovaj brz slatkiš možete spremiti i sa drugim suvim voćem kao što je kajsija, smokva, urma.

P.S. Obratite pažnju na kvalitet šljive. Ukoliko su tvrde i previše suve potopite ih prethodno malo u vodu da omekšaju.

Prijatno!

Srodni postovi:

  • Hrono Lisnate Pljoske Iz Tiganja Pre nego što počnete sa pripremom, malo reči i ovom pecivu. Inače dolazi iz Indije, a pravi naziv mu je Lachcha Paratha i kada ga jednom budete probali često će se naći na vašem meniju kako zbog ukusa tako i zbog strukture… Detaljnije
  • Hrono Gozleme Svako ko je bar jednom bio u Turskoj probao je ovaj specijalitet...to je nešto između palaćinki i pizze. Mogu se filovati spanaćem i sirom, ali i mlevenim mesom... Ovo je recept prilagođen kućnoj varijanti, ali ni malo ne … Detaljnije
  • Hrono Grand Pljoske Iz Tiganja Volim tiganj i sve što je vezano za njega, pa je s toga i ovo pecivo napravljeno upravo sa njim. Ništa komplikovano, još je brzo i jednostavno. Nema čekanja za nadolaženje, odmaranje testa i slično. Ovo su sasvim d… Detaljnije
  • Peciva Iz Tiganja Za sve one koji nemaju ili su u svađi sa rernom a vole da pripremaju na plotni, sledeći recepti im mogu i te kako pomoći: 1. Hrono Lisnate Pljoske Iz Tiganja 2. Hrono Gozleme 3. Hrono Čapati 4. Hrono Grand Pljos… Detaljnije
  • U zdravom telu zdrav duh - Hrono Tracking Day Bez obzira na okolnosti, uvek nađi vremena i VEŽBAJ.Moj današnji trening možete pogledati OVDE. … Detaljnije

2 comments:

  1. Pravila pre neki dan, sa malom iymenom u receptu. U šljive sam ubacila badem, I umakala sam ih u sl.pavlaku I crnu čokoladu. Na kraju sam ih uvaljala u kokos. Predivne su, I od sada su među mojim omiljenim užinama. Bez brašna, a gotove za tren oka. Hvala za ideju Nemanja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suuuuuper, probacu i tako. Hvala puno :)

      Delete