23 Nov 2015

Domaća bela čokolada? Da, da moguće je!


Za ovaj recept vam je potrebno:

150g fruktoze
5 kašika vode
100g surutke u prahu
100g putera (ukoliko imate bilje bi bilo da stavite kakao puter)
Burbon (štapić) vanile

Opciono:
Bademi
Kokos


Priprema:

Pomešao sam vodu i fruktozu i stavio na plotnu da se šećer istopu odnosno ušpinuje, toliko da poprimi žućkastu boju. Sklonio sa ringle i dodao surutku u prahu i štapnim mikserom izmiksao kako bi se dobila glatka smesa bez grudvica. Ubacio puter i mešao dok se nije istopio a zatim i doradio štapnim mikerom. Izlio na papir za pečenje, posuo krupno mlevenim bademima i kokosom i ubacio u zamrzivač da se stegne.


Imajte na umu da je ovo bila samo proba, kako bi čokolada po strukturi bila nalik kupovnoj recept ću morati i dalje da doradjujem i usavršavam. Hvala!

Opet sam je pravio, ali u malo izmenjenom izdanju. Ovaj put sa cimetom i bademima :-)


Inače, brzo se topi na sobnoj temperaturi pa se mora držati u zamrzivaču što smatram manom, ali zato je ukus odličan. Čim budem kupio kakao puter isprobaću ga pa javljam utiske.

Prijatno!

0 komentara:

Postavi komentar