Za ovaj recept vam je potrebno:
200g crne čokolade sa min. 70% kakaa
1/2 šoljice kinoe
1/3 šoljice fruktoze ili kokosovog šećera
Prstohvat soli (po mogućstvu krupna morska so)
Priprema:
Kinou sam malo na tiganju prepekao nekih 3 minuta, konstanto mešajući. Zatim sam dodao šećer, pekao oko 6 minuta odnosno dok se šećer nije istopio i karamelizovao. Prebacio na papir za pečenje i istanjio kako bih je kasnije lakše izmrvio. Čokoladu sam istopio na pari i u to dodao pola karamelizovane kinoe koju sam prethodno pošto se stegla izmrvio u kesi lupajući čekićem. Na papiru za pečenje sam je izlio i odozgo posuo drugom polovinom izmrvljene karamelizovane kinoe dodavši i prstohvat soli (najbolje bi bilo krupnu morsku so). Ubacio u friz da se stegne i pre služenja je izlomio na krupne delove.
Prijatno!
0 komentara:
Postavi komentar