5 Oct 2015

Uživam da ih pravim...


Za ovaj recept vam je potrebno:

1 čaša od kiselog mleka ražanog brašna (tip 1250)
1 čaša od kiselog mleka integralnog speltinog brašna
1 čaša od kiselog mleka integralnog ječmenog brašna
1/2 čaše od kiselog mleka integralnog heljdinog brašna
1/2 čaše od kiselog mleka integralnog ovsenog brašna
4 ravne kašike psilijuma
2 ravne kašičice sode bikarbone
2 ravne kašičice soli
2 kašike limunovog soka
2 čaše od kiselog mleka kisele vode



Priprema:

Prvo sam promešao sve suve sastojke (brašno, so i psilijum), a potom dodao vodu. Sve lepo sjedinio. Pokrio krpom i ostavio da odstoji nekih pola sata. Za to vreme sam uključio rernu da mi se zagreje, podmazao kalup mašću i posuo malo brašnom. Kada je testo odležalo svoje, dodao sam prvo sodu promešao mikserom sa nastavcima za testo a zatim i limun i ponovo promešao...izručio sam ga u kalup, ušuškao ga i lepo oblikovao. Odozgo posuo brašnom i ubacio ga u rernu. Pekao se prvo nekih 40-ak minuta na 200 stepeni (sa ventilatorom) sa ovlaš prekrivenom alu folijom, a poslednjih 5 minuta sam sklonio foliju i dopekao da uhvati koricu takodje na 200 stepeni (sa ventilatorom).


A kako bi ovaj obrok bio kompletan i kako bi novi hleb bio kako valja testiran, napravio sam topli sendvič sa malidžanom, puterom, pršutom i fenomenalnim mladim kozjim sirom.


Inače, ukoliko nekog interesuje, od ove mere ispadne oko 700g hleba.

Prijatno!

0 komentara:

Postavi komentar