Za ovaj recept vam je potrebno:
2 čaše od kiselog mleka ražanog brašna (tip 1250)
1 čaša od kiselog mleka speltinog brašna
Pola čaše od kiselog mleka ovsenog brašna
Pola čaše od kiselog mleka ovsenih mekinja
Puna kašičica soli
Puna kašika sode bikarbone
2 kašike limunovog soka
Oko 2 čaše od kiselog mleka kisele vode (stavite jednu punu, sa drugom dozirajte dok ne dobijete kompaktnu smesu)
Priprema:
Prvo sam promešao suve sastojke (brašno i so), zatim dodao vodu i zamesio testo. Smesu uvio u providnu foliju, ali prethodno sam namazao mašću jufku i providnu foliju pa je onda obavio njome. Ostavio da testo odmori (fermentisalo je oko 3 sata). Kada je testo odležalo, sklonio sam foliju,
ubacio je u plastičnu posudu dodao postepeno sodu mešajući mikserom sa nastavcima za testo i na kraju sam stavio limun i ponovo promešao.
Prijatno!
0 komentara:
Postavi komentar