24 Sep 2015

Sa mlekom, a posni hlepčići?


Ovaj put vas neću "daviti" nekom uvodnom pričom jer će slike govoriti više od hiljadu reči...a i većina vas odmah predje na čitanje recepta. Je l da? Je l sam u pravu? :-)

Za ovaj recept vam je potrebno:

•Čaša (od kiselog mleka) ražanog brašna
•Čaša (od kiselog mleka) speltinog brašna
•1 1/4 čaše (od kiselog mleka) kokosovog mleka
•Kašika limunovog soka
•Ravna kašičica soli
•Ravna kašičica sode bikarbone

Priprema:

Prvo sam pomešao sve suve sastojke, zatim dodao kok. mleko i limunov sok. Kašikom sve lepo sjedinio. Smesa treba da vam izgleda ovako:


Kašikom sam vadio smesu i stavljao na pleh koji sam prethodno obložio pek papirom. Zagrejao rernu i ubacio ih na pečenje. Pekli su se na 220 stepeni otprilike nekih 15-ak minuta. 


Presek:


Ukoliko niste znali, kokosovo mleko je dozvoljeno posle restrikcije, pa s toga i ovi hlepčići se mogu konzumirati tada.

Prijatno! 


0 komentara:

Postavi komentar