28 Sept 2015

Kako do savršenih palačinki od 100% heljde?


Za ovaj recept vam je potrebno:

  • 200g integralnog heljdinog brašna
  • Oko 550ml mlake vode
  • 1 jaje
  • Prstohvat soli
  • Ravna kašičica sode bez aluminijuma
  • Kašika limunovog soka
  • Puna kašika neistopljene masti


Priprema:

Pomešao sam prvo sve suve sastojke (brašno, sodu, so) a potom dodao i ostale (umućeno jaje, vodu, limun, mast). Varjačom/kašikom mešao dok se sve lepo nije sjedinilo i mast potpuno istopila. Podmazao vrlo malo (najbolje četkicom) mašću tiganj i zagrejao ga na srednjoj vatri. Pazite da vam ringla ne bude previše vruća jer smesa neće moći sa se razlije kako valja i palačinka će vam biti puna rupica - bušna. Znači pecite je na srednjoj vatri. Preporučujem da posle svakog drugog/trećeg pečenja tiganj premažete mašću. 
To bi u suštini bilo to. Kada budete probali javite mi utiske. 

Aaaa, da, zamalo da zaboravim da vam kažem za brašno koje ja inače koristim i prezadovoljan sam ukusom, a to je:


Ukoliko ste u restrikciji možete ih jesti za doručak, a ako niste moja preporuka je da ih probate za vreme užine sa Hrono Eurokremom. Nešto savršeno!

Prijatno!

Srodni postovi:

  • Hrskavi keksići Za ovaj recept vam je potrebno: 300g speltinog brašna 100g putera 50g surutke u prahu 4 kašike bagremovog meda ili agave 50ml vode Burbon vanila Kašičica sode bikarbone Kašika limunovog soka Priprema: Prvo … Detaljnije
  • Batat iz rerne sa umakom od domaćeg pelata Za ovaj recept vam je potrebno: Batat (slatki krompir) Maslinovo ulje Mleveni biberVlašak So Aleva paprika Origano Sitno seckani beli luk Domaći pelat začinjen sa malo sušenim bosiljkom *Navedene začine dodati po žel… Detaljnije
  • Brusketi na starinski način Za ovaj recept vam je potrebno: Hrono hleb (kućna radinost)-Recept za hleb možete pogledati OVDE Čenići belog luka Mast od mangulice Aleva paprika Mladi sir Priprema: Na hleb sam namazao mas… Detaljnije
  • Novogodišnja čestitka! Detaljnije
  • Top 5 peciva za doručak u stanju prehlade Zbog prehlade, vreme u kuhinji slabo provodim, to je ujedno i razlog zašto me nije bilo par dana sa novim stvarima, zato vam dajem recepte koje često pravim  kada me spreči viša sila da eksperimentišem u najkreati… Detaljnije

0 komentara:

Postavi komentar