Za ovaj recept vam je potrebno:
- 200g integralnog heljdinog brašna
- Oko 550ml mlake vode
- 1 jaje
- Prstohvat soli
- Ravna kašičica sode bez aluminijuma
- Kašika limunovog soka
- Puna kašika neistopljene masti
Priprema:
Pomešao sam prvo sve suve sastojke (brašno, sodu, so) a potom dodao i ostale (umućeno jaje, vodu, limun, mast). Varjačom/kašikom mešao dok se sve lepo nije sjedinilo i mast potpuno istopila. Podmazao vrlo malo (najbolje četkicom) mašću tiganj i zagrejao ga na srednjoj vatri. Pazite da vam ringla ne bude previše vruća jer smesa neće moći sa se razlije kako valja i palačinka će vam biti puna rupica - bušna. Znači pecite je na srednjoj vatri. Preporučujem da posle svakog drugog/trećeg pečenja tiganj premažete mašću.
To bi u suštini bilo to. Kada budete probali javite mi utiske.
Aaaa, da, zamalo da zaboravim da vam kažem za brašno koje ja inače koristim i prezadovoljan sam ukusom, a to je:
Ukoliko ste u restrikciji možete ih jesti za doručak, a ako niste moja preporuka je da ih probate za vreme užine sa Hrono Eurokremom. Nešto savršeno!
Prijatno!
0 komentara:
Postavi komentar