Za ovaj recept vam je potrebno:
- Čaša od kiselog mleka ražanog brašna tip 1250 (oko 100g)
- Čaša od kiselog mleka speltinog integralnog brašna (oko 100g)
- Pola čaše od kiselog mleka ječmenog brašna (oko 50g)
- Ravna kašičica sode bikarbone
- Ravna kašičica soli
- Kašika limunovog soka
- 7 kašika belog vina
- Pola čaše od kiselog mleka mlake vode
- Suncokret
Priprema:
Prvo sam pomešao sve suve sastojke (brašno, so i sodu), zatim dodao mokre (vodu, limun i belo vino) i zamesio testo. Šake premazao mašću, formirao lepinjice i valjao ih u suncokret.
Ređao na pleh koji sam obložio papirom za pečenje i ubacio u zagrejanu rernu. Pekli su se prvo na 250 stepeni nekih 10-ak minuta i još 10-ak minuta na 200 stepeni. *Nemojte se striktno pridržavati stepeni i vremena pečenja zbog različitih tipova rerni. Ja ih na ovaj način pečem jer mi je slabija rerna.
Prijatno!
0 komentara:
Postavi komentar