Za ovaj recept vam je potrebno:
- 150g speltinog integralnog brašna
- 100g ražanog brašna - ja sam koristio tip 1250
- 60ml ulja (istopljena mast, puter, maslinovo ulje ili ulje koštice grožđa) + 2 kašike - ja sam koristio mast
- 70ml belog vina + 2 kašike
- Kašičica soli
- Ravna kašičica sode bikarbone
- Kašika limunovog soka
Priprema:
Prvo sam pomešao sve suve sastojke, dodao ostale i zamesio testo. Ostavio da odstoji nekih 15-ak minuta. Zatim oklagijom razvukao u pravougaonuk, preklopio i ponovo razvukao-tako par puta.
Vadio oblike, višak testa opet premesio sa preklapanjem i tako sve dok nisam potrošio. Ređao sam ih na pleh koji sam obložio pek papirom i ubacio u zagrejanu rernu. Pekli su se na 220 stepeni nekih 15-ak minuta. *Nemojte se striktno pridržavati stepeni i vremena pečenja zbog različitih tipova rerne. Videćete da su gotove kada dobiju lepu boju odnosno porumene.
Prijatno!
Pogačice izgledaju super a mogu da zamislim kakvog u ukusa dok god ih ne spremim i probam.
ReplyDeleteHvalaaaaa Vam punooo ;)))
Delete