Za ovaj recept vam je potrebno;
Kora:
400g brašna 150g masti 100g šećera (u ovom slučaju je upotrebljen kokosov šećer. Možete koristiti agavu, steviu ili fruktozu, po želji stavite) Kašičica soka od limuna Ravna kašičica sode bikarbone
Priprema:
Od gore navedenih sastojaka zamesite testo i ostavite oko 30 minuta da odmori u frižideru. Pleh obložite papirom za pečenje, razvucite polovinu testa i izbockati viljuškom.
Nadev:
200g mlevenog maka 3 kašike prosenog griza 1 belance 3 kašike agave sirupa 2dl kokosovog mleka štapić vanile
Priprema:
Pomešajte mleveni mak i proseni griz, prelijte 2dl ključalog kokosovog mleka. Ostaviti da se ohladi. Dodajte umućeno belance i šećer. Tako dobijen nadev premazati na razvučenu koru.
Preklopiti gornjom korom i izbockajte testo.
Peći oko 20min. na 200 stepeni dok kora ne poprimi zlatnožutu boju (za svaki slučaj proveravajte povremeno zbog različitih modela rerni).
Prijatno!
Ukoliko postoje bilo kakve nedoumice i nejasnoće u vezi ovog recepta, zajedno možemo diskutovati na FORUMU. |
0 komentara:
Postavi komentar