Za ovaj recept vam je potrebno:
- 2 jaja
- Čaša (od kiselog mleka) mlake vode - ne prepuna već do prvog ruba
- Dve pune kašike masti
- 10 punih kašika brašna (ja sma koristio ražano)
- Ravna kašičica soli
- Ravna kašičica sode bikarbone
- Kašika limuna
Po želji možete dodati i druge začine, ja sam dodao i dve pune kašike ajvara.
Priprema:
Umutio sam mikseom jaja, zatim dodao mlaku vodu, mast i limun i nastavio sa miksanjem. Pomešao sam suve sastojke (so, sodu i brašno) i dodao u mokre. Sve lepo sjedinio (najbolje miskerom) dok nisam dobio jednoličnu masu. Smesa treba da vam bude gusta otprilike kao smesa za proju.
Evo i videa kakva bi trebala smesa da vam bude
Kašikom vadio smesu i punio kalupe koje sam prethodno podmazao mašću. Pekao ih na 250 stepeni nekih 20-ak minuta. *Nemojte se striktno pridržavati stepeni i vremena pečenja zbog različitih tipova rerni.
Prijatno!
0 komentara:
Postavi komentar