Za ovaj recept vam je potrebno:
Za vafl:
3 šolje (od kiselog mleka) speltinog brašna
Kašičica sode bikarbone
Prstohvat soli
Kašika agave sirupa
2 šolje (od kiselog mleka) kokosovog mleka
Kašika limunovog soka
6 kašika maslinovog ulja
2 kašike mlake vode
Priprema:
Sjedinio sam prvo sve suve sastojke a onda dodao i ostale. Mikserom umutio testo (ako bude bilo potrebe dodajte još brašna ili vode, u zavisnosti koje brašno koristite). Testo bi trebalo da vam bude nalik smesi za uštipke.
Potrudio sam se da vam priložim i video kakva bi trebala smesa da vam bude
Kašikom vadio i spuštao ih u zagrejan aparat za galete.
Potrudio sam se da vam priložim i video kakva bi trebala smesa da vam bude
Kašikom vadio i spuštao ih u zagrejan aparat za galete.
A što se tiče fila/nadeva, potrebno vam je:
Oko 300g sirovih lešnika
3 kašike agave sirupa (ili po želji)
Burbon vanile
Oko 180ml kokosovog mleka
Kašika kakaa
Kašika rogača
Priprema:
U pleh sam izručio lešnike i ubacio ih malo u zagrejanu rernu da se prepeku (pazite da vam ne zagore). To možete uraditi i u tiganju na plotni. Trenjem sam im skinuo opnu i stavio ih u blender. Pošto mi je štapni mikser jači nastavio sam sa njim da bih dobio željeni krem (puter). Onda sam stavio agavu, mleko, vanilu, kakao, rogač i nastavio sa meljenjem. Kada se sve lepo sjedinilo servirao sam na tanjir vafl i na njega stavio krem od lešnika.
Prijatno!
0 komentara:
Postavi komentar