Za ovaj recept vam je potrebno:
Za testo: 250ml vode 100g putera 200g brašna (u ovom slučaju je stavljeno speltino brašno) 1 kašika šećera (ja sam koristio agavu) Prstohvat soli 4 jaja (2 cela i 2 belanca, ostatak od dva žumanca ćete iskoristiti za fil) Za fil: 1/2 l mleka (ja sam koristio kokosovo mleko) 4 kašike agave sirupa (ili zasladite onoliko koliko vama odgovara) 2 žumanca 4 kašike tapioke (s obzirom da kod nas u Srbiji ima da se kupi u granulama, pre upotrebe sameleti u mlinu za kafu, kako biste dobili prah) Štapić vanile 100g putera
2 kašike kokosa
1 puna kašika brašna (koristio sam speltino brašno) Priprema testa:
U posudu sipati vodu, puter, agavu i so, pa staviti da se kuva. Kada provri sipati brašno i mešati da se dobije jednolična masa. Ostaviti da se ohladi. Staviti jedno jaje i mutiti dok se masa neujednači i tako postupiti i sa ostalom količinom jaja. Kad se masa ujednači pomoću šprica stavljati krofne na podmazan pleh (nemojte ih ređati preblizu jer će narasti). Rernu zagrejati na 200 stepeni, kad se krofne stave smanjiti na 180. Peći dok ne porumene oko 40 minuta (zbog različitih tipova rerni, moja preporuka je da ih proveravate povremeno). Za vreme pečenja rerna se ne sme otvarati.
Priprema krema:
Razmutite žumanca, pa potom dodate tapioku, kokosovo mleko, agavu, štapić vanile i brašno. Sve to lepo sjediniti i staviti da se kuva dok se nezgusne (u slučaju da vam je smesa retka dodajte još tapioke). U ohlađeni krem staviti razmućeni puter i sve dobro umutiti. Ohlađene krofne preseći, stavljati krem pa poklopiti gornjim delom krofne. Odozgo možete krofne preliti sirupom od čokolade ili jednostavnije otopite crnu čokoladu sa minimum 70% kakaa.
Ukoliko postoje bilo kakve nedoumice i nejasnoće u vezi ovog recepta, zajedno možemo diskutovati na FORUMU. |
0 komentara:
Postavi komentar