Za ovaj recept vam je potrebno:
Konzerva nauta (leblebija)
Voće po želji- ja sam stavio jedan kivi i pomorandžu
Kašičica čia semenki
3 kašike prah šećera od kokosa ili fruktoze
Burbon vanila
Priprema:
Procedio sam leblebije. Ovaj put će vam trebati vodica, a leblebije ostavite po strani u frižider za nešto drugo. Uzeo sam zatim mikser i umutio vodicu dok nisam dobio penu. Onda u to dodao prah šećer od kokosa, vanilu i nastavio sa miksanjem. Prah sam dobio tako što sam ga samleo u mlinu. Čia semenke sam prethodno potopio sa malo vodice oko 10 min. kako bi omekšale pre konzumiranja (razmera neka vam bude sledeća, na kašičicu čia semenki dodajte kašiku vode-1:2). Iseckano voće
pomešao sam sa omekšalim čia semenkama i odozgo kao šlag stavio penu od nauta.
Sve u svemu zanimljiva kombinacija. Ukus šlaga me je podsetio na kafu, a taj šmek kafe mu je zapravo dao kokosov šećer.
P.S. Nikako nemojte prvo umutiti pa staviti u frizider, jer od pene nece biti nista. Znaci upotrebiti odmah!
Prijatno!
0 komentara:
Postavi komentar