Za ovaj recept vam je potrebno:
- Čaša od kiselog mleka heljdinog integralnog brašna
- 1 celo jaje + jedno belance
Priprema:
Od brašna i jaja sam zamesio testo. Kako bi vam bilo lakse za razvlačenje tu jednu jufku podelite na vise jufkica.
Po testu i podlozi sam posuo dosta brašna i počeo oklagijim pažljivo da razvlačim što je tanje moguće. Ukoliko vam se zalepi, nožem polako odlepiti sa podloge.
Nožem oprezno izrezao na rezanca kako se ne bi pokidale,
i ubacio u posoljenu ključalu vodu. Kuvao nekih 10-ak minuta. Stavio u djevdjir da se procedi višak vode i isprao pod mlazom hladne vode.
Sos sam napravio od kiselog mleka, pečenice, bosiljka i domaćeg pelat paradajza.
*Pošto je u pitanju heljdino brašno, moj vam je savet da dosta pažljivo sa njim raditi.
0 komentara:
Postavi komentar