Za ovaj recept vam je potrebno:
- 2 slatke pavlake (Moja kravica - Imlek) - 500ml
- Pola limuna
Priprema:
Slatku pavlaku sam sipao u šerpicu i zagrejao na srednjoj temperaturi, ali nikako ne sme da provri, a da se dosta ugreje. Kada sam osetio da će dostići tačku ključanja, dodao sam limunov sok, promešao i sklonio sa plotne. Ostavio nekih 10-ak minuta da se prohladi, a onda prekrio providnom folijom i odložio u frižider da odstoji 24 sata.
U činiju sam stavio cediljku, i najbolje bi bilo da imate gušću gazu, krpu ili pelenu sipao sam ohlađenu masu. Krajeve pelena/gaze/krpe sam zavezao gumicom i ostavio u frižider još 24 sata.
Posle tog vremena vaš mascarpone sir je spreman, koji je jeftiniji od kupovnog, a zadovoljstvo je veće, jer ste ga sami napravili.
Količinu mascerpone sira koju dobijete iznosiće 250g.
Izvor: MagicnaOklagija
Prijatno!
majstorski!
ReplyDeleteHvalaaaa 😊
Delete