Hrono Bezglutenski Mafini

Za ovaj recept vam je potrebno:
Čaša (kiselog mleka - 180g) prosenog brašna
Pola čaše heljdinog brašna
Pola čaše mlevenog lana
Pola čaše mlevenih susama
Pola čaše brašna semenke golice
Pola čaše brašna semenke suncokreta
1 kiselo mleko (dodavati i mlaku vodu jer smesa treba da bude kao smesa za nanine pogače) ili kisela voda
Jedno belance
Ravna kašičica sode bikarbone
Kašičica soka od limuna
Morske ili himalajske soli po želji
Jedna do dve kašike masti
Susam


Priprema:
Umutiti sneg od jednog belanca, pomešati sve suve sastojke zatim dodati sve ostale. Sjedinit sve i polako pomešati sa snegom od belanaca.
Kalupe premazati uljem i puniti ih smesom. Peći u rerni dok ne porumene i ne dobiju zlatnožutu boju.

Prijatno!

Ukoliko postoje bilo kakve nedoumice i nejasnoće u vezi ovog recepta, zajedno možemo diskutovati na FORUMU.

0 komentara:

Postavi komentar