Za ovaj recept vam je potrebno:
- Čaša (od kiselog mleka) ražanog brašna
- Ćaša (od kiselog mleka) ječmenog brašna
- Pola kašičice sode bikarbone
- Kašika limunovog soka
- Puna kašičica psilijuma
- Malo kima
- Čaša od kiselog mleka mlake vode
- Kašika semenki suncokretra
- Kašika semenki bundeve
- Kašika mlevenog lana
- Pola kašičice soli (morske ili himalajske)
- Kašika nestopljene masti masti
Priprema:
Prvo sam pomešao sve suve sastojke, a zatim dodao limun, vodu i mast. Varjačom sve lepo sjedinio. Kašikom sam vadio smesu i stavljao je na pek papir. Zagrejao rernu na 220 stepeni i pekao nekih 20-ak minuta. *Nemojte se striktno pridržavati satnice i strepeni pečenja zbog različitih tipova rerni.
Prijatno!
0 komentara:
Postavi komentar