Za ovaj recept vam je potrebno:
2 čaše od kiselog mleka ražanog brašna
1/2 čaše od kiselog ječmenog brašna
Ravna kašičica soli
Ravna kašičica sode bikarbone
Kašika limunovog soka
Oko 40g mekog putera (sobne temperature)
1 1/2 čaša os kiselog mleka kisele vode
Priprema:
Prvo sam pomešao sve suve sastojke (brašno, so, soda) zatim dodao vodu, limunov sok, puter i zamesio testo. Kašikom vadio smesu i stavljao na pleh koji sam prethodno premazao mašću.
Ubacio u zagrejanu rernu i pekao na 220 stepeni nekih 20-ak minuta. *Nemojte se striktno pridržavati stepeni i vremena pečenja zbog različitih tipova rerni, već prilagoditi svojoj pećnici.
Tiganj sam premazao mašću i zagrejao, dodao tri jaja i pekao sa jedne i druge strane po malo. Začinio himalajskom soli, tucanom paprikom i malo seckanim sremušem.
0 komentara:
Postavi komentar