Za ovaj recept vam je potrebno:
Leblebije
Maslinovo ulje
Tahini pasta
Beli luk
Avokado
So
* Sastojke dodajte po potrebi i želji.
Ja sam iskoristio šolju leblebija, 1 avokado, 1 puna kašika tahinija, 2 čenića belog luka, maslinovo ulje, so i vodicu u kojij su se kuvale sam dodavao odokativno.
Priprema:
Preko noći sam leblebije potopio u vodi. Sutradan sam procedio vodu, ubacio ih u šerpu i dolio novu vodu toliko da ogrezni. Kuvao dok nisu omekšale. Nemojte bacati vodicu u kojoj su se kuvale leblebije već upotrebite po potrebi da razredite humus. Skuvane leblebije sam ubacio u blender i izmiksao do željene strukture, zatim dodao maslinovo ulje, vodicu i luk i nastavio sa blendanjem. Na kraju dodao i avokado i sve opet lepo sjedinio u blenderu.
Doručak je protekao ovako:
Hleb sa speltom i heljdom
Puter u tragovima
Dimljena pileća prsa
Prijatno!
0 komentara:
Postavi komentar