Za ovaj recept vam je potrebno:
- Oko 100g ražanog brašna tip 1250
- Oko 100g speltinog integralnog brašna
- Oko 50g heljdinog integralnog brašna
- 2 kašike maslinovog ulja
- Kašičica sode bikarbone
- Kašičica soli
- Oko 200ml vruće vode
- Kašika limunovog soka
Priprema:
Prvo sam pomešao sve suve sastojke (brašno, sodu i so), zatim dodao vodu i limun i sve lepo sjedinio. Po radnoj površini sam posuo brašno i izručio smesu, mesio nekih 2-3 minuta dok nisam dobio glatko i mekano testo. Što je duže budete mesili slabije će se osećati brašno i biće ukusnija. *Samo pazite da ne zamesite pretvrdo jer vam se može desiti u suprotnom da dobijete tvrđu pogaču. Rukama je stanjio, posuo odozgo malo brašnom i stavio na podmazan pleh. Pekla se nekih 20-ak minuta, prvo nekih 10-ak minuta na 250, a drugih 10-ak minuta na 200 stepeni. *Nemojte se striktno pridržavati stepeni i vremena pečenja zbog različitih tipova rerni, moja je slabija pa je na ovaj način ja pečem.
Prijatno!
0 komentara:
Postavi komentar