- Oko 250g piletine
- 200ml kokosovog mleka (kucna radinost)
- Kašičica chia semenki
- Kašika vode (za potapanje chia semenki)
- Kašičica masti (za prženje)
- Malo krupnije mlevenih badema
- Kari
- So
- Aleva paprika
- Crni luk
Priprema:
U tiganju sam zagrejao malo masti i ubacio sitno seckani crni luk. Prodinstao ga malo i zatim dodao belo meso koje sam prethodno isekao na šnite. Propržio ga malo sa jedne i druge strane i ubacio kokosovo mleko. Dok se meso krčkalo, chia semenke sam pomešao sa kašikom vode i ostavio ih nekih 10-ak minuta kako bi omekšale. Pazite da vam totalno ne ispari kolosovo mleko, znači tu negde pred kraj kada vam bude ostalo malo isključite ringlu i pomešajte natopljene chia semenke, kako bi se zgusnulo kokosovo mleko i dobili pravi sosić. Na kraju dodajte malo bademe.
*Zbog kokosovog mleka, ljudi koji su u restrikciji bi trebalo da zaobidju ovakvu kimbinaciju. Medjutum, što se tiče chia semenki, može ponekad vrlo malo i to tako što ćete ih koristiti za zgušnjavanje soseva.
Prijatno!
0 komentara:
Postavi komentar