Za ovaj recept vam je potrebno:
- 2 čaše od kiselog mleka speltinog integralnog brašna
- 1/2 čaše od kiselog mleka heljdinog integralnog brašna
- Ravna kašičica sode bikarbone
- Kašika limunovog soka
- Ravna kašičica soli
- 1 1/4 čaše od kiselog mleka kokosovog mleka (kućna radinost)
Priprema:
Prvo sam pomešao sve suve sastojke zatim dodao ostale i zamesio testo. Kašikom vadio smesu i stavljao na pleh koji sam prethodno podmazao mašću (naravno ako postite tu je maslinovo ulje). Posuo odozgo brašnom i ubacio u zagrejanu rernu. Pekli su se na 220 stepeni nekih 20-ak minuta. *Nemojte se striktno pridržavati stepeni i vremena pečenja zbog različitih tipova rerni.
Pošto se u restrikciji kokosovo mleko ne preporučuje, adekvatna zamena može da posluži i bademovo mleko.
Prijatno!
0 komentara:
Postavi komentar