- Batat (slatki krompir)
- Maslinovo ulje
- Mleveni biber
- Vlašak
- So
- Aleva paprika
- Origano
- Sitno seckani beli luk
- Domaći pelat začinjen sa malo sušenim bosiljkom
*Navedene začine dodati po želji i ukusu
Priprema:
Batat sam oprao, očistio, iseckao na prutiće i začinio (maslinovim uljem, soli, alevom paprikom, mlevenim biberom, origanom, vlašcem i sitno iseckanim belin lukom)
Ubacio u zagrejanu rernu na pečenje. Pekao se nekih 15-ak do 20 minuta, u zavisnosti od rerne, na 200 stepeni.
Barat sam umakao u pelat sa malo sušenim bosiljkom
Batat je skrobno povrće pa se po pravilu jede bez proteina i VAN restrikcije. Nešto više o ovoj zamani za krompir možete saznati klikom na link ispod
Prijatno!
Nema potrebe zagrevati maslinovo ulje na 250 stepeni. Naprotiv.
ReplyDeleteGreska je, na 200 stepeni sam pekao :)
Delete