Za ovaj recept vam je potrebno:
- 1 jaje
- 1 čaša kokosa
- 1/2 čaše brašna (ja sam stavio ražano)
- 1/4 čaše istopljenog putera (može i maslinovog ili kokosovo)
- 1/2 čaše bademovog mleka (može i kokosovo kokosovog)
- 1/2 čaše fruktoznog šećera
- Prstohvat soli
- Burbon vanile
- Ravna kašičica sode bikarbone
- Kašika limunovog soka
Priprema:
Prvo sam jaje izlupao viljuškom, zatim sam dodao mleko i limun. Potom ubacio suve sastojke i sjedinio sve. Smesa treba da vam izgleda ovako
Kalupčiće sam premazao mašću i punio ih smesom. Pekli su se nekih 30-ak minuta na 180 stepeni. *Nemojte se striktno pridržavati stepeni i vremena pečenja već proveravajte češće jer brzo dobiju boju i po potrebi onda smankiti rernu.
Ispalo mi je oko 14 mafinčića.
Pošto sam napravio domaće bademovo mleko, višak sam iskoristio za glazuru. I to tako što sam pomešao oko 14 kašika bademovog mleka, punu kašiku rogača, kašiku fruktoznog šećera i kašičicu ruma i kuvao na plotni dok nije počelo da vri. Sklonio i prelio mafine.
Bademovu pulpu nemojte bacati jer će u narednom receptu biti i neka poslastica sa njom.
Original recept je glasio ovako
Prijatno!
0 komentara:
Postavi komentar