U poslednje vreme pojavili su se razni "zdravi" hlebovi i hlebčići, kako u prodavnicama, pekarama tako i po raznim portalima. Ja sam skeptičan, ali za vas ne znam!? Moramo biti svesni da postajemo manipulatori raznih medijskih kuća i da ne verujemo svemu i svačemu, a naročito ne moćno plasiranim informacijama odnosno propagandi.
21. vek je i to je donekle normalno, ali nije mi jasno da smo toliko naivan narod. To mi nije normalno! Razumem, stoji i to da živimo u takvom vremenu gde nažalost ljudi nemaju vremena ni za sebe, a kamoli za "dugotrajne" procese u pravljenju raznih obroka. Kako god, moramo naći način da im se suprostavimo i ne damo im prostora za hipnotisanje, ulivanje lažnih nada i prosipanje morala... Dovoljno smo "veliki" da donosimo zaključke o tome šta zapravo treba da učinimo za sebe i svoj život, šta je zapravo zdravo a šta ne. I ne zaboravite još nešto, ZDRAVLJE JE NA PRVOM MESTU. Mislite o njemu na vreme i ne dozvolite da moguće postane nemoguće. Sve u svemu, uzmite olovku i papir, napišite plan i organizujte se kako valja, jer verujte mi organizacija je pola posla. Zasucite svoje rukave i "m'rs" u kuhinju!
P.S. Nemoćan sam u sprovođenju ovog dela, ali sam i te kako moćan u privlačenju nečije pažnje pa makar to bilo i na ovaj način. I zato vam se izvinjavam na "davljenju", ali ipak smatram da sam to morao da učinim jer postoje ljudi kojima će ovo značiti i pomoći im u donošenju odluka i nedoumici.
A sada njegovo veličanstvo, hleb za koji ne morate da brinete šta zapravo sadrži...
Za ovaj recept vam je potrebno:
2 čaše (od kiselog mleka) ražanog brašna
1 čaša (od kiselog mleka) ječmenog brašna
Kašičica sode bikarbone
Kašičica soli
Kašika limunovog soka
1 1/2 čaša (od kiselog mleka) kisele vode
3 kašike semenki golice
Priprema:
Izmešao sam sve suve sastojke, a potom dodao i ove ostale. Kašikom sve lepo sjedinio. Smesa treba da vam bude takva da kada zabodete kašiku ona ostane da stoji.
Pre konzumiranja uviti ga u krpu i sackati malo da se ohladi, time će vam kora malo opustiti i lakše će se seći.
Prijatno!
0 komentara:
Postavi komentar