Hrono Riblja Pljeskavica

Priprema:
Tri kilograma očišćene bele rečne ribe (skinuti glavu, rep i krljušt) obariti samo da izbije ključ u posoljenoj vodi u koju se stavi lovorov list. Staviti u cediljku da se ocedi i prohladi. Očistiti od kostiju, potom samleti (dva puta) na vodenici za meso, zajedno sa jednom srednjom glavicom crnog luka i jednom manjom glavicom belog luka. 
U samlevenu masu dodati začine po želji (aleva paprika, vlasac, origano, so, mirođija, peršunov list). 
Praviti tanke pljeskavice i pržiti na malo masti. 
Servirati je sa svežim neskrobnim povrćem u vidu salate začinjene sa hladno ceđenim maslinovim uljem, soli i limuna.

Prijatno!

Ukoliko postoje bilo kakve nedoumice i nejasnoće u vezi ovog recepta, zajedno možemo diskutovati na FORUMU.

2 comments:

  1. seme li se napraviti veća količina i zamrznuti pojedinačno na plehu, čini mi se praktičnim

    ReplyDelete
    Replies
    1. Naravno! To ja i radim. Pojedinačno ih umotam u kese za zamrzivač i stavim jednu na drugu u friz.

      Delete