Hrono Pizza

Za testo vam je potrebno:
300g brašna (u ovom slučaju je korišćeno speltino brašno)
150ml mlake vode
Kašičica sode bikarbone
Kašika soka od limuna
1 puna kašika masti
Kašičica morske ili himalajske soli

Priprema:


Od navedenih sastojaka zamesiti testo (s obzirom da sam ljubitelj tankih korica od ove količine napravio sam dve pice i to u plehu prečnika 30cm).
Dodajte vodi ukoliko bude bilo potrebno jer neka brašna zahtevaju više i brže upijaju, testo treba da vam bude mekano i glatko a pritom da se ne lepi za prste.

Krećemo sa podmazivanjem pleha i razvlačenjem testa.



Filovanje:

Zatim sledi filovanje i puštanje mašti na volju.

Testo prvo premazati  mašću, pa potom domaćim kečapom. Posuti origanom, po želji izrendati mladi sir, poređati pečenicu zatim ponovo izrendati sir i na kraju prekriti pečurkama.

I tako pripremnjenu picu staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni i peći oko 20min. Zbog raličitih tipova rerni preporučujem da je povremeno proveravate sve dok krajevi ne poprime zlatnožutu boju.

Sliku za isti recept ali sa ražanim brašnom možete pogledati OVDE.



Prijatno!

8 comments:

  1. moze li u restrikciji?

    ReplyDelete
  2. da li umesto masti može neko ulje? I koje bi još brašno funkcionisalo dobro za testo, budući da speltino ne mogu da nađem ovih dana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Može. Maslinovo, Koštice grožđa. A što se tice brašna, probajte sa pšeničnim integralnim, ječmenim, raženim...

      Delete
  3. Koje speltino brasno ste koristili, meko, od celog zrna ili integralno. Hvala unapred :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moze i od jednog i od drugog. Mislim da sam koristio integralno :)

      Delete
  4. A jel' moze jedna Golub pica umesto ove? :)

    ReplyDelete