Hrono Čupavci

Za bisvit vam je potrebno:
3 jaja
So
4 šoljice brašna (ja sam koristio speltino)
Kašičica sode
Kašičica limuna
4 šoljice šećera (ja sam stavio 3 kašike agave)
2 šoljice ulja (mast, maslinovo, koštice grožđa, kokosovo)
1 keselo mleko

Za valjanje/posipanje vam je potrebno:

Oko 200g kokosa

Za sirup od čokolade vam je potrebno:
3 kašike rogača
3 kašike kakaa
2 kašike agava nekara
Kašiku istopljenog putera ili kokosovog ulja
Šoljicu kokosovog ili bademovog mleka

Priprema:
Testo:
U jednoj činiji pomešati brašno sa sodom i na vrh kašičice soli. drugoj posudi umutiti belanca sa šećerom, zatim dodavati ostale sastojke muteći sve vreme - prvo žumanca, pa ulje, limun, pa polovinu brašna, pa kiselo mleko i na kraju ostatak brašna. Prilikom dodavanja brašna isključite mikser, tj.  brašno prvo umešajte varjačom da se ne bi razletelo svuda, pa nastavite mućenje mikserom. 
U obložen pleh pek papirom izručiti smesu i staviti u podgrejanu rernu i peći na 180 stepeni oko 15 minuta.
Izvaditi pečenu koru sa sve papriom i ostaviti da se ohladi. Iseći na male kocke, veličinu odrediti prema visini testa.



Čokolada:
Dobro pomešati sve sastojke, prokuvati malo dok se nezgusne i i sirup je gotov. Ukoliko vam ne bude bilo dovoljno sirupa ponovite postupak pripremanja.
Ili jednostavnije istopite crnu čokoladu na pari sa minimum 70% kakaa.


Umočite biskvit prvo u čokoladu pa ga uvaljajte u kokos i tako ponovite sve dok ne potrošite biskvit.

Prijatno!


Ukoliko postoje bilo kakve nedoumice i nejasnoće u vezi ovog recepta, zajedno možemo diskutovati na FORUMU.


2 comments:

  1. kokosovo mleko praviš sam ili...? i kako? pozz..

    ReplyDelete
  2. Kupujem, ali ponekad pravim sam. Kako kad :-)

    ReplyDelete