Varijanta I (sa belancima):
Za ovaj recept vam je potrebno:
- 2 belanca
- Prstohvat soli
- 100g (oko 10 ravnih kašika) kokosovog šećera ili fruktoze
- Oko 5 kašika soka od limuna ili vode
- Burbon vanile
- 50g čokolade sa min. 70% kakaa ili rogača/kakaa
- 1 slatka pavlaka bez sećera
Priprema:
Umutio sam prvo šne od belanaca sa prstohvatom soli.
Pomešao kokosov šećer i sok od 1 limuna i stavio na plotnu da se kuva dok se nije karamelizovalo. U to dodao i burbon vanile.
Sirup sam polako dodavao u šne od belanaca neprestano miksajući.
Šne bi trebao da vam bude sjajan i gust.
U drugu posudu sam dobro umutio slatku pavlaku, koju sam dodao u šne od belanaca. Promešao špatulom polako u jednom smeru pazeći da mi se ne odvoji masnoća.
Podelio na dva dela, jedan deo stavio u kutiju od sladoleda a u drugi deo dodao čokoladu koju sam prethodno istopio na pari. (Po želji kreirajte svoje ukuse)
Zatim čokoladni deo dodao polako pored belog dela.
Sledi čekanje da se stegne koji je inače i najdosadniji deo.
Možete se takođe igrati i probati sa drugim kombinacijama ukusa.
Prijatno!
bravo decko, bravoo!!
ReplyDeleteHvalaaaaa Vam punoooo :)
Delete