Hrono Rolat Od Belanaca

Za ovaj recept vam je potrebno:


  • 4 belanca
  • So
  • Začini


Priprema:


U posudu dodajte 4 belanca i  začinite po želji (ja sam stavio malo origana, vlašca, prstohvat soli). Uzmite mikser i nastavke za mućenje, pa umutute čvrst sneg od belanaca.

Pleh (prečnika 30cm) obložiti papirom za pečenje i na njega razvući sneg od belanaca.

Peći u rerni na 200 stepeni dok belanca ne dobiju zlatnožutu boju.
*Nemojte se striktno pridržavati stepeni pečenja zbog različitih tipova rerni.


Fil:
Što se tiče fila pustite mašti na volju i kreirajte svoj nadev.
U mom slučaju (samo za ljude van restrikcije) izrendao sam kupus, sitno iseckao čenić belog luka i to sve zajedno pomešao sa tunjevinom u maslinovom ulju.
Kada je kora gotova izvadite je iz rerne, nafilujte, sačekajte malo da opusti i urolajte. Možete je seći na kolutove.

(Predlog za ovaj fenomenalan recept mi je dala Slavica T.)


Prijatno!

8 comments:

  1. Da li idu belanca i tunjevina za veceru zajedno? Dva proteina?

    ReplyDelete
    Replies
    1. U restrikciji ne. Posle ponekad možete sebi da date oduška i uživate u ovoj kombinaciji ;-)

      Delete
  2. E da pitam pre nego nesto upropastim. Pretpostavljam da je kora tvrda kad je izvadis iz rerne, da li joj nesto radis da omeksa? Pozzz

    ReplyDelete
    Replies
    1. I nije toliko tvrda, malo se ohladi i odmah omeksa :-)

      Delete
  3. a cime da se filuje ako smo u restrikciji? :) sa zelenim povrcem?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Može npr. sa tikvicom ili spanaćem (obarenim)...

      Delete