Hrono Pohovane Tikvice

Za ovaj recept vam je potrebno:
  • Pola tikvice
  • 1 jaje
  • Prezle od prosa (Recept za Hrono Prezle Od Prosa možete pogledati OVDE.)
  • Kašičica soli
  • Susam
  • Lan



Krenuo sam od tikvice, oprao je, oljuštio i zatim iseckao na kolutiće. 
Dodao kašičicu soli u izmućkano jaje.


Dok sam spremao, pored prezli od prosa, na pamet mi je palo da pomešam u to susam i lan. Brže bolje uzeo sam mlin za kafu i samleo jednu kašiku lana i susama, pomešao sa jednom kašikom prezli od prosa i dobio još jednu kombinaciju.


Onda sam tikvice prvo umočio u jaje pa ih uvaljao u prezle (prva tura-samo u prezle od prosa, a druga tura-u mešavini do prosa, lana i susama).
Ređao ih na pleh koji sam prethodno obložio papirom za pečpenje.


Dobro zagrejao rernu i ubacio ih na pečenje dok nisu poprimile lepu boju.


Degustirao ih sa preostalim kuvanim jajima od Uskrsa, pilećim prsima i bakinim domaćim ajvarom.




Prijatno!

2 comments:

  1. Sjutra ču da ih spremam s time sto tikvice stavljam u izblendane ovsene pahulje, jaje pa na teflon.Pozdrav

    ReplyDelete