Za ovaj recept vam je potrebno:
- 2 slatke pavlake (moja kravica)
- 50g fruktoze (nisam ljubitelj preslatkih poslastica pa stoga dodajte po potrebi još šećera)
- 50ml vode
- Kesica želatina
Za preliv vam je potrebno:
- Voće po želji (ja sam koristio babine smrznute domaće šljive)
Priprema:
Prvo sam rastopio želatin prema uputstvu sa kesice.
Za to vreme sam u šerpici pomešao slatku pavlaku, šećer i vodu (može i burbon vanile - ja je nisam nažalost imao)
Stavio na plotnu do prvog ključanja, sklonio sa vatre, dodao rastopljeni želatin i sve lepo sjedinio.
Podmazao kalupe puterom i polako ih punio smesom.
Sačekao malo da se prohlade na sobnoj temperaturi i zatim ih odložio u frižider na jedno 4 sata da se stegnu.
Pre degustiranja sam napravio preliv od šljiva (preliv možete napraviti od bilo kog voća - ja sam koristio šljive).
Izvrsna slatko kisela kombinacija!
Prijatno!
Koliko puta nedeljno/mesecno moze ovo da se jede u vanrestrikcije? Jer imam jos kg za skidanja ali napravicu kratku pauzu.
ReplyDelete3x nedeljno sasvim dovoljno ;)
DeleteA kako mogu da napravim isti ovaj preliv samo od jagode?
ReplyDeleteSkuvate jagode :)
Delete