Hrono Panna Cotta


Za ovaj recept vam je potrebno:

  • 2 slatke pavlake (moja kravica)
  • 50g fruktoze (nisam ljubitelj preslatkih poslastica pa stoga dodajte po potrebi još šećera)
  • 50ml vode
  • Kesica želatina

Za preliv vam je potrebno:

  • Voće po želji (ja sam koristio babine smrznute domaće šljive)

Priprema:

Prvo sam rastopio želatin prema uputstvu sa kesice.


Za to vreme sam u šerpici pomešao slatku pavlaku, šećer i vodu (može i burbon vanile - ja je nisam nažalost imao)


Stavio na plotnu do prvog ključanja, sklonio sa vatre, dodao rastopljeni želatin i sve lepo sjedinio.


Podmazao kalupe puterom i polako ih punio smesom. 


Sačekao malo da se prohlade na sobnoj temperaturi i zatim ih odložio u frižider na jedno 4 sata  da se stegnu.


Pre degustiranja sam napravio preliv od šljiva (preliv možete napraviti od bilo kog voća - ja sam koristio šljive).


I to tako što sam ih prvo odledio, izvadio koštice i prokuvao ih. Zatim sam štapnim mikserom doradio.


Izvrsna slatko kisela kombinacija!

Prijatno!






4 comments:

  1. Koliko puta nedeljno/mesecno moze ovo da se jede u vanrestrikcije? Jer imam jos kg za skidanja ali napravicu kratku pauzu.

    ReplyDelete
  2. A kako mogu da napravim isti ovaj preliv samo od jagode?

    ReplyDelete