Za ovaj recept vam je potrebno:
•3 belanca
•Malo crnog luka
•Čenić belog luka
•So
•Kari
•Aleva paprika
Priprema:
Odvojio sam belanca od žumanaca. Za ovaj obrok su mi potrebna belanca, a što se tiče žumanca neću ih bacati već sačuvati za neki desert.
U belanca sam dodao sitno seckani crni luk, beli luk, alevu papriku, so, kari i viljuškom blago promešao. Tiganj za palačinke sam premazao mašću i zagrejao, a potom i izlio belanca. Pržio lagano na tihoj vatri samo jednu stranu (po potrebi okrenuti i ispržiti drugu stranu) Urolao i stavio na tanjir.
Od salate sam iseckao samo kupus i u to dodao malo maslinovog ulja i limunovog soka.
P.S. Planiram sledeći put da ih napunim nečim, pa ako imate neki predlog slobodno ga ostavite u komentaru. Hvala! ��
Narednog dana bila je ista večera, ali u malo izmenjenom izdanju, sa namazom od ajvara - može mi se jer nisam u restrikciji cak moram i koju kilu da nabacim :-D
Za one u restrikciji može i ovako:
Rol belanca sa obarenim i ispasiranim spanaćem.
Prijatno!
Ne mogu dovoljno da ti zahvalim sto si ucinio jedenje belanaca podnosljivim. Pravila sam ovu palacinku i odusevila se (doduse, meni nije bas ovako ispala, bila je sarenija, ali ipak brutalna). Stvarno ih inace ne podnosim, cak i za Uskrs imam partnera u porodici sa kojom trampim za zumance :)
ReplyDeleteBtw, super ti je blog, a to sto decko kuva mi je fantasticno. Jedino mi se ne svidja sto volis da mesis peciva, ja pokusala, nije islo, odustala i sad samo prelivam u kalup :)
Bas mi je drago da Vam se dopalo. Naucicete i peciva da pravite, samo polako :)))
Delete