Hrono Mantella


Za ovaj recept vam je potrebno:

  • 200g sirovih lešnika
  • 4 kašike kokosovog šećera
  • 2 pune kašike surutke u prahu
  • 2 kašike kakaa
  • Kašika kokosovog putera
  • 2 kašike rogača
  • Burbon vanile
  • 1 čaša (od kiselog mleka) kokosovog mleka


Priprema:

Zagrejao sam rernu na 180 stepeni. Položio lešnike u tepsiju i pekao ih 10-15 minuta (pazite da se ne prepeku jer onda budu gorki)Gotovo je kada ljuska popuca i sama počne na nekim delovima da se odvaja.



Potom sam ih stavio u krpu i trenjem skinuo opnu. Pričekao malo da se ohlade. U blenderu sam ih samleo onoliko koliko je to bilo u njegovoj moći.



Zatim sam nastavio sa štapnim mikserom (jer je jače snage) i mleo ih dok nisam dobio željeni puter (krem). Ukoliko imate dobar multipraktik možete završiti sve u njemu. 
Pomešao sam (1/4 čaše) mleka, surutku, puter, šećer, kakao, rogač i na pari malo kuvao dok se sve nije stopilo odnosno dok nisam dobio jednoličnu masu.



Onda sam pomešao sa puterom od lešnika.



I dobio gušću smesu



Koju sam razredio dodavajući polako preostalo mleko od kokosa. I potom dodao burbon vanile i nastavio sa miksanjem. (Sve zavisi kakvo vam je kokosovo mleko tj. da li ga pravite kod kuće ili koristite kupovno. Ukoliko kupujete, to kokosovo mleko je nešto gušće pa će vam biti potrebno do 1 1/2 čaše, ukoliko koristite vaše domaće kokosovo mleko biće vam potrebna jedna i to ne puna čaša kokosovog mleka. Dozirajte sa mlekom da vam slučajno krem ne bude bio previše redak, lako možete da proredite na kraju ukoliko vam bude previše gust - savet).



Kada sam dobio željenu gustinu izručio sam krem u teglu.


Evo i video za bolji uvid u <<<Hrono Mantellu>>>


Inače sastav Nutele je


A moja modifikacija izgleda ovako: kokosov šećer, kokosovo ulje, lešnici, kakao, rogač, kokosovo mleko, surutka u prahu, emulgator ne postoji, burbon vanile.


P.S. Za posniju varijantu izbacite surutku u prahu.

Prijatno!

6 comments:

  1. moja NUTELA: MED, KAKAO PRAH, KAKAO BUTER I IZRENDANI SVEŽI LEŠNICI. FENOMENALNO.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zvuci primamljivo, s mogu tek zamisliti kakav je ukus :-)

      Delete
  2. Koliko dugo može da stoji u staklenoj tegli u frižideru?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nazalost, ne bih znao da Vam kazem, kod mene se pojeden za dan ;)

      Delete
  3. moze li fruktoza umjesto agavianog sirupa? Jer ga nikako ne mogu naci u mom gradu..

    ReplyDelete