Hrono Manffa


Za ovaj recept vam je potrebno:

Za žele vam je potrebno:
2 1/2 pomoranđže
Kašika želatina u prahu
4 kašike hladne vode (potrebno za topljenje želatina)


Prvo sam natopio želatin u hladnoj vodi i čekao nekih 10min. da nabubri.


Za to vreme sam zagrejao malo na plotni sok od pomorandže.


Sklonio sa plotne, sipao želatin u sok i mešao dok se nije u potpunosti rastopio.

Obložio pleh providnom folijom i izlio sok.


Sačekao malo da se ohladi na sobnoj temperaturi pa zatim stavio u frižider da se stegne.

Taman sam za to vreme dok se želatin hladio u frižideru priprema patišpanj.


Za koru vam je potrebno:
50g kokosovog šećera
50g speltinog brašna
2 jaja


Prvo sam odvojio žumance od belanaca. Potom sam žumance umutio sa šećerom.


U drugoj posudi sam umutio sneg od belanaca (da bi vam sneg bio čvrst moraju žice i posuda da budu potuno suve).


Postepeno dodavao umućena žumanca u sneg od belanaca, neprestano miksajući.


Zatim sam uzeo brašno i polako izručio mešajući varjačom u jendom smeru.


Obložio pleh pek papirom i izručio smesu.


Pekao u zagrejanoj rerni prvo na najjače i kada je odozgo počelo da hvata (poprima boju) smanjio na 180 stepeni da se još malo dopeče.


Modlom vadio oblike. Dok se patišpanj hladio, uzeo sam da istopim čokoladu na pari. 
Prethodno sam obložio poveći tanjir providnom folijom, izlio istopljenu čokoladu i pravac u zamrzivač da se stegne.


Onda sam manjim modlama vadio žele. I to izgleda ovako:


Modlama kojima sam vadio patišpanj vadio sam i čokoladu.


I onda na scenu stupa najzanimljiviji deo, a to je topljenje čokolade fenom za kosu.


Snimak tog famoznog topljenja možete pogledati u videu ispod.


A evo i slike konačnog izgleda <<<Hrono Manffa>>> 


Prijatno!



4 comments:

  1. Ovo je prefenomenalno!!! Hvala za recept, inace ti je blog sjajan! Pratim te i na fb i uskoro se vracam hrono ishrani (stvarno je nacin zivota odlican, mnogo se bolje osecam, nevezano samo za gubljenje kilograma). Veliki pozdrav!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvalaaaaa punooo, drago mi je da Vam se dopada :))) samo napred ;)))

      Delete
  2. Ideja sa topljenjem cokolade fenom me odusevila....

    ReplyDelete