Za ovaj recept vam je potrebno:
- Oko 300g jagoda
- 100ml vode
- 100g fruktoze ili kokosovog šećera
- 50ml vode
- 3 kašike kokosovog ulja
Priprema:
U šerpicu sam ubacio šećer i 50ml vode, stavio na plotnu da se karamelizuje.
U posudu sa jagodama ubacio 100ml vode, karamelizovan šećer i kokosovo ulje.
Smesu izlio u kalupe i ubacio u friz na hlađenje 5-6 sati.
Višak smese sam držao u frižider i pri vađenju sladoleda ponovo ih punio. Inače, od ove smese ispalo mi je šest Hrono Mank-a.
*Da biste izvadili vaš sladoled iz kalupa potrebno je da kalupe potopite u toplu vodu nekih 30-ak sekundi, dovoljno da se površina sladoleda malo otopi i odvoji od kalupa.
Prijatno!
Kako da napravim ukoliko koristim puter i fruktoze a ne kokosov secer?
ReplyDeleteSve isto dodajte :)
ReplyDelete