Hrono Manko


Za ovaj recept vam je potrebno:

  • Oko 300g jagoda
  • 100ml vode
  • 100g fruktoze ili kokosovog šećera
  • 50ml vode
  • 3 kašike kokosovog ulja


Priprema:

U šerpicu sam ubacio šećer i 50ml vode, stavio na plotnu da se karamelizuje.


U posudu sa jagodama ubacio 100ml vode, karamelizovan šećer i kokosovo ulje. 


Sve izmiksao štapnim mikserom.


Smesu izlio u kalupe i ubacio u friz na hlađenje 5-6 sati.

Višak smese sam držao u frižider i pri vađenju sladoleda ponovo ih punio. Inače, od ove smese ispalo mi je šest Hrono Mank-a.



HronoMan - ova verzija našeg popularnog Rumenka. Preodlično!


*Da biste izvadili vaš sladoled iz kalupa potrebno je da kalupe potopite u toplu vodu nekih 30-ak sekundi, dovoljno da se površina sladoleda malo otopi i odvoji od kalupa.


Prijatno!

2 comments:

  1. Kako da napravim ukoliko koristim puter i fruktoze a ne kokosov secer?

    ReplyDelete