Hrono Eurokrem


Za ovaj kremić vam je potrebno:

•100g fruktoze
•70ml vode
•80g putera
•50g surutke u prahu
•Kašika kakaa

Ukoliko želite možete staviti i štapić vanile u beli deo, a u crni malo ruma i cimeta (opciono). Takođe možete staviti puter od lešnika u crni deo.

*Ja sam stavio samo štapić vanile u beli deo i ispalo je savršeno, a u crni kakao.

Priprema:

Pomešao sam fruktozu i vodu, 


stavio na plotnu da se šećer potpuno otopi. Kada je počelo da vri, 


smanjio sam vatru i kuvao (nekih 3-4 minuta) dok šećer nije poprimio žućkastu boju, odnosno dok se nije blago karamelizovao, neprestano mešajući. 


Test da li šećer počinje da se stvrdnjava možete izvršiti tako što ćete kap staviti na tacnicu i ukoliko se ne razliva i počinje da se lepi, blago stvrdnjava prekinite sa špinovanjem. 


Ukoliko vam se desi da previše ušpinujete šećer razredite ga tako što ćete dodati po malo vruće vode. Sklonio sa vatre i postepeno dodavao surutku u prahu, mešajući i razbijajući grudvice kašikom. A potom i puter, mešao kašikom dok se sve nije lepo sjedinilo.


 A onda i stapnim mikserom doradio. Gustina treba da vambude kao na slici, nalik pudingu od vanile.


Tu je i kratak video za gustinu:Podelio na dva dela, beli deo možete ostaviti kakav jeste a možete i dodati vanilu, a u drugi deo dodajte kakao a možete i rum i cimet (opciono - vrlo malo). 

Zatim sam izlio u teglicu i držao na sobnoj temperaturi. Ukoliko ne bude pojeden (par dana), slobodno ga stavite u frižider. Ja nisam jer uvek bude smazan za tren oka.


Od ove količine ispadne teglica od 200ml.

Prijatno!

0 komentara:

Postavi komentar