Za ovaj recept vam je potrebno:
- Jabuke (oko 1 1/2 kg)
- Jedan manji limun
- 1 dl vode - po potrebi dodavati još
- Cimet
- Burbon vanile
Priprema:
Jabuke sam oprao, skinuo im koricu i iseckao na komadiće. Stavio u šerpu i na plotnu da se kuva. Mešao sam neprestano i čim je počelo da se zgušnjava dodao sam vodu. Na kraju sam uzeo štapni mikser i doradio kako bih dobio glatku strukturu. U to sam stavio limun, cimet i semenke burbon vanile, vratio na plotnu da se još malo krčka na tihoj vatri, neprestano mešajući. Kada se zgusnulo, sklonio sam sa plotne, ostavio malo da se prohladi u izručio u tegle. Kada se potpuno ohladilo odložio sam u frižider.
Tu je i video da se uverite u strukturu džema:
Prijatno!
Koliko dugo može da stoji u frižideru/podrumu?
ReplyDeleteUkoliko se dobro zatvori-vakumira, moze i par meseci u frizideru.
Delete