Hrono Bezglutensko Srce

Za ovajrecept vam je potrebno:
3 jaja
75g šećera (ja sam stavio 3 kašike agave)
60g badema
30g kokosovog brašna
1 1/2 pomorandže
Malo đumbira
Malo cimeta
Prstohvat soli


Priprema:
1 1/2 pomorandžu dobro oprati pod vrelom vodom (možete je staviti da odstoji jedno pola sata u vodi pomešanoj sa sodom bikarbonom kao bi se očistila od pesticida). Izblendirati je u blenderu i dodati đumbira i cimeta.
Razdvojiti jaja, pa belanca umutiti u čvrst sneg sa prstohvat soli.
Posebno dobro umutiti žumanca sa šećerom i dodati im narandže, mlevene bademe i kokos, pomešati lagano  pa polako dodavati sneg od belanaca.
Mešati lagano žicom za mućenje, pa izliti smesu u tepsiju obloženu pek papirom.
Peći na 180 stepeni oko 45 miuta, proveriti čačkalicom pa ostaviti da se prohladi.
Odozgo možete kolač preliti sirupom od čokolade ili jednostavno prelijte crnom čokoladom sa min. 70% kakaa.

Prijatno!

Ukoliko postoje bilo kakve nedoumice i nejasnoće u vezi ovog recepta, zajedno možemo diskutovati na FORUMU.

3 comments:

  1. Replies
    1. Posle restrikcije da, ali ne bilo koji. Možete koristiti agavu, fruktozu, kokosov šećer...

      Delete
    2. Da dodam, u restrikciji možete jedino koristiti steviu.

      Delete